Kavun fidesi dikimi nasıl yapılmalıdır :   Kavun tohumu ilkbahar ve yaz aylarında 15 dereceyi geçen sıcaklıklarda ekilmelidir. Ayrıca kavun tohumunun kalitesi hasat açısından da önemlidir. Ekim derinliği 2 ve 2,5 cm kadar olmalıdır. Sıralar üzeri 55 cm, sıralar arsı 175 cm arasında olmalıdır.

Eğer fide ile dikilecekse kavun tohumu ile aynı anda dikilmelidir. Kavun tohumlarını ocaklara atmandan önce 1 gün suda veya nemli bir bez içerisinde bekletmeniz gerekmektedir. Toprak sıcaklığı ortalama 15 derece ve üzeri olmalıdır. Kavun tohumlarını bir kab içerisinde çimlendirilmelidir.

Kavun fidesi dikimi nasıl yapılmalıdır : Kabın üst seviyesine 2,5  cm elenmiş toprakla doldurulmalıdır. Fısfıs yardımıyla nemlendirdikten sonra kavun tohumlarını yerleştirilmelidir. Doldurma işlemi bittikten sonra yüzey toprağını nemlendirilmelidir ve şeffaf bir naylon yardımıyla üzeri kapatılmalıdır.  Ortalama tahmini tohumların çimlenmesi 8-10  gündür. Kavun  tohumları çimlenmeye başladığında şeffaf naylon kaldırılmalıdır. Ayrıca direk güneşten korunmalıdır. Kavun tohumlarını çimlendirdikten sonra toprak işlenmelidir. Sonra tohumun üzerini 2.5 cm ara ile kapatılmalıdır. Ara sıra toprağı nemlendirilmelidir. Çimlenme ortalama 10 gün yapılmalıdır. Fide ekiminden önce toprak işlenmelidir.

Toprağın sıcak olması, donu atlatması ve organik gübrenin verilmesinden sonra ekilmelidir. Fide dikimi için serin ve rüzgar olmayan havaları seçilmelidir. Kavuna güneş ışığının vurması hem kabuk rengini belirler hem de aroması güzel olur. Daha fazla güneşten yararlanmak için kuzey ve güney yönünde dikim yapılmalıdır. Kavun fidelerini 55 cm ve sıralar arası 150 ve 200 cm olarak dikilmelidir. Ayrıca kavun fidesi dikimi sırasında bitkinin viyole kalan kısmında tamamı fidenin 3’te 2’si toprak altında olmalıdır. Kavun Fidesi dikiminden sonra can suyu verilmelidir. Tarlaya ilk seyreltme gerçek yapraklar oluştuğu zaman yapılmalıdır. Her ocakta kuvvetli ve sağlıklı 3 bitki bırakılmalıdır.

Kavun fidesi dikimi nasıl yapılmalıdır :  Diğer kalan bitkilerin zarar görmemesi için çekilmemeli sadece koparılmalıdır. İlk seyreltme yapıldıktan 2-3 hafta sonra bitkiler 4 yaprak açınca, her ocakta 1-2 bitki kalacak şekilde seyreltme yapılmalıdır. İlk seyreltme yapıldıktan sonra bitkilerin kökleri çapaklanır. Daha sonra boğazları toprak çekilerek doldurulmalıdır. Sonrasında aralarında yabancı otlanma var ise çapa ile temizlenmelidir. İkinci seyreltme de ise bitkiler kol atmaya başladığında boğaz doldurma ve kaplama tekrar yapılmalıdır.